Den jako malovaný!

10.02.2015 10:03

Přátelé, kamarádi,

dne 7. 2. 2015, nám počasí přálo měrou vrchovatou. Byl to opět po čase jeden z těch dnů, pro které stojí za to probíjet se denními starostmi. Den, ze kterého budeme žít ještě řadu následujících dní. Teplota na teploměrech ráno kolem 9.00 hod ukazovala -9°C, sníh byl přemrzlý prašan, který se blýskal v odlescích slunečních paprsků, modrá obloha bez mráčku, nádherná pevná stopa vyříznutá kopytem do zrolbovaného mančestrového podkladu. Na startu se sešlo cca 100 závodníků, vesměs známých a kamarádů, nabytých radostným očekáváním věcí příštích, výborná a přátelská atmosféra, kterou často prořízl zvonivý smích, naprostá a ničím nerušená pohoda!

Z našich BORCŮ byli na místě samém přítomni, Kamča, Libík, Jindříšek a Martin. Na start závodu se však nakonec, kvůli zdravotním problémům a rodinným povinnostem postavil jen Martin. Tak jako vždy Martin bojoval, seč mu síly a dovednosti stačily. V prvním kole se trošku potýkal se stříďákem, ve druhém kole se už ale srovnal a závod si moc užil. Výsledek a čas byl z pohledu Martina až na druhém místě, přesto byl s časem 1:46:22 i s umístěním na 23. místě z 45 mužských účastníků 20 km trati, spokojen. Zlepšil si své dosavadní maximum na této trati o celých 0:12:50! Nutno podotknout, že letos měl skvěle připravené běžky, zatímco v roce 2013 těžce promazal a odjel celou trať fakticky nahladko. Inu, stále se učíme.

Kamarádi z týmu, Libík s Jindříškem pak v posledním rovinatém úseku před sjezdem do cíle nenechali Martina nic vypustit a hnali jej za vylepšením své pozice v závodě. Kamarádi, děkuji Vám!

Pořadatelům velice děkujeme za výborně připravený závod a těšíme se nashledanou příště!

BORCI zdar!