Mistrovství Evropy 2015, Skadi Loppet 2015 Bodenmais, Německo

21.03.2015 20:51

Přátelé, Kamarádi,

poslední závod zimní sezóny 2015, kterého jsme se letos zúčastnili se konal v bavorském Bodenmais o víkendu 14. a 15. 3. 2015. Z našeho týmu byli ve startovní listině 2 jména Libor a Martin. Libík bohužel onemocněl a do závodů zasáhnout nemohl. Martin zakončil tuto krásnou sezónu ve velkém stylu, když se trochu fanfarónsky přihlásil na Mistrovství Evropy v dálkových bězích, které se konalo právě v bavorském Bodenmais. Již na startu sobotního závodu volnou technikou na 32 km  Martin pochopil, že se zjevně dostal do společnosti, jejichž kvalit prozatím nedosáhl. Na startu stáli samí skuteční BORCI.

Byl to teprve třetí závod volnou technikou, kterého se Martin zúčastnil. Jeho technika ani fyzická připravenost doposud není na takové úrovni, aby byl konkurenceschopnější. Tuto skutečnost pochopil již na letošním Engadinském marathonu. Je třeba na skejtu ještě zapracovat, ale to ve skutečnosti i na klasické technice a fyzické připravenosti jako celku.

Nicméně, po sobotě byl Martin s dosaženým časem i umístěním maximálně spokojen. S časem 2:24:46 byl průběžně na 143. míst celkově ze 162 mužských účastníků Mistrovství Evropy.

Sobota byla krásnou rozlučkou s letošní zimou, neboť celý závod prosněžilo!

Neděle již byla příslibem nadcházejícího jara, sluneční paprsky prozářily azurové nebe a umocnily tak prožité zážitky.

V klasice se Martin cítí skutečně komfortněji a závod si užil, i když na počátku závodu byly fáze, kdy si myslel, že nebude schopen závod dokončit. Velice rychle Martinovi ubývaly síly. Nakonec se vzchopil, krásně si zazávodil a posunul se 120. místem v klasické části závodu na 42 km s časem 3:24:07 na konečné 130. místo celkově mezi 162 muži, kteří do Evropského Mistrovství zasáhli v celkovém čase 5:48:54. 

Skadi Loppet má krásné, ale skutečně náročné trasy, vřele Vám je doporučujeme.

Závodu se účastnili i naši kamarádi Patrik Latýn, který dokončil klasický závod na 42 km v obdivuhodném čase 3:11:54 a náš budoucí člen Láďa Zvolský, který se po neděli pyšní časem 3:18:17. Jarda Brož, st. zajel závod na 24 km klasickou technikou v obdivuhodném čase 1:44:24 a Jarda Brož, ml. stejnou trasu v neméně skvělém čase 1:37:57!

Celý závodní víkend byl korunován úspěchy Jirky Ročárka, který fantastickou sezónu korunoval obhajobou vítězství na Mistrovství Evropy! Mistryní Evropy v dálkových bězích se stala Klára Moravcová, a tak závodní víkend orámovaly tóny naší krásné hymny.

Kamarádi, k dosaženým časům Vám gratulujeme a těšíme se příště,

BORCI zdar!