Nejvíc nejlepší Tauplitzalm maraton II. Den 1. - skejt

21.03.2016 16:25

Přátelé, dne 12. 3. 2016 odstartoval prvním závodem volnou technikou druhý ročník Tauplitzalm maratonu, který pořadatelé hodlají pořádat jednou za dva roky. Měl by se tak konat každý sudý rok. Po velmi vydařeném prvním ročníku, kde se někteří účastníci tzv. "namlsali" proběhl ročník druhý, který již sice neměl tak hojnou účast, ale z mého pohledu byl neméně vydařený. Závodilo se na tradičně perfektně připravených, ale velmi náročných tratích, v takřka rodinné atmosféře.

Sobotní skejt se jel na 4 velmi těžkých okruzích o délce 3,75 km a na start se kromě účastníků Tauplitzalm maratonu postavili i závodníci závodu místního Štýrského zemského poháru. Startovní pole čítající 40 závodníků, z toho dvě ženy, tak bylo více než kvalitní. O náročnosti trati svědčí i to, že dva závodníci závod v jeho průběhu vzdali.

Sobotní závod byl též 1. částí skiatlonu, který se jel ve dvou dnech, v sobotu 12. 3. 2016 skejt a v neděli klasika na 21 km. Z celkového počtu 40 závodníků bylo přihlášeno na oba dva dny, tedy se zúčastnilo skiatlonu jen 15 závodníků. Tato skutečnost naprosto vypovídá o náročnosti skiatlonu, konaného v nadmořské výšce na 1.600 m. n. m. na velmi těžkých, pro amatéry brutálních tratích, které byly velmi obtížné zejména v sobotním skejtu. Na trati, na které prakticky nebylo místo, kde by bylo možné si odpočinout se jelo velice rychle a první v cíli Standa Řezáč prolétl tratí v čase 38 minut a 33 sekund 32 sekund před druhým Jirkou Ročárkem.

Z našich Borců se na start v sobotu postavili Kamila Krausová, Láďa Fildán a Martin Holánek. Kamila dokončila skejtovou část na 38. celkově v čase 1:12:58 za 37. Láďou Fildánem s časem 1:08:16 a na 35. místě dorazil do cíle skejtu Martin Holánek v čase 1:05:12, když tak po sobotě na 14. místě pořadí skiatlonu ztrácel virtuálně na Patrika Latýna na místě 13. 1 minutu a 18 sekund.

Kamila skončila, po obdivuhodném výkonu, když letos opět stála na skejtech poprvé a na sněhu odjela letos pouhých 28 km, a to ještě ve dvou závodech (Jizerská 50 -16 km a Karlovská 25 - 12 km) v sobotu v ženách na krásném druhém místě za Adélkou Boudíkovou.

výsledky Tauplitzalm maraton: https://www.borcizdar.cz/vysledky-bezky/