Nejvíc nejlepší Tauplitzalm maraton II. Den 2. - Klasika

22.03.2016 08:45

Druhý den, 13. 3. 2016 se na start závodu v 10 hodin ráno dostavilo všech 15 účastníků, kteří, jak se dozvěděli v sobotu večer, budou sice, jak bylo oznámeno již předem, startovat do závodu postupně dle časů dosažených v sobotu, ale novinkou bylo, že se pojede v obráceném pořadí a časy, které si jednotlivý borci na ostatní najeli, budou hendikepy, které budou na startu mít na ostatní závodníky, které ve skejtu porazili.

Standa, který najel na Jirku Ročárka 32 sekund tak byl rázem 32 sekund za ním a doháněl toto manko v klasice na 21 km. Aby toho nebylo dosti, tak se výsledky ve skiatlonu braly podle reálného dojetí do cíle klasické části závodu! Emotikona smile

Kamila Krausová tak odstartovala do závodu jako první s náskokem cca 30 minut na Standu Řezáče.

Martin Holánek měl do závodu odstartovat s náskokem minuta osmnáct na Patrika Latýna, ale z důvodu nepřipravenosti náčiní neodstartoval včas (musel si ještě přemazat běžky) a ve skutečnosti odstartoval do závodu s mankem asi minuty za Patrikem Latýnem, kterého tak musel v závodě stíhat. Přadatelé však logicky vycházeli ze startovního času a po dojezdu do cíle měl Martin o více než dvě minuty horší čas než jak tomu bylo ve skutečnosti. V naší výsledkové tabulce je tato skutečnost napravena a jsou zde reálné časy, jak jednotlivý závodníci ve skutečnosti závod absolvovali.

Po velkém trápení v sobotním skejtu měli v nedělní klasice oba naši členové skvěle připravené lyže a zajeli klasiku nad očekávání! Martin dokončil klasickou část v čase 1:36:14 na 10. místě ve skiatlonu a 12. v klasice, když překvapivě porazil svého kamaráda a velkého rivala Páťu Latýna, který klasiku dokončil v čase 1:38:17 na 14. místě. Překvapivě Martin porazil v klasické části i Roberta Šupa, který dva roky před tím na Tauplitzalm maratonu nadělil Martinovi propastných 27 minut, a to o minutu a padesát pět sekund, když Robert zajel nedělní část závodu za 1:38:09. Reálně Martin dokončil skiatlon na 13. místě 45 sekund před 14. Patrikem a 3 minuty a 12 sekund za Robertem.

Kamila opět skvěle reprezentovala naše barvy, když dokončila celý skiatlon mezi ženami na druhém místě! Kamila zajela klasickou část ve skvělém čase 1:49:47, a prolétla tak trať průměrnou rychlostí 11,5 km/hod.!

Celkově zvítězil Standa, před Jirkou a první mezi ženami byla Adélka Boudíková

Všem gratulujeme, organizátorům děkujeme a těšíme se na shledanou na startu v roce 2018, BORCI zdar!

výsledky: Tauplitzalm marathon 2016.xlsx (25,7 kB)

fotogalerie: www.borcizdar.cz/fotogalerie/#a2016-tam-006-jpg