Půlmaraton Moravským krasem 2015

26.10.2015 09:30

Přátelé,

o tomto víkendu, v sobotu 24. 10. 2015 se netradičně konal další ročník tohoto krásného závodu. Na start se z našeho týmu postavila i naše jednička mezi ženami Kamila Krausová, která tuto trať má velice ráda a moc se na závod těšila. Kamila měla trošku vyšší ambice již v závodě VOKOLOPRÍGLU, kde se jí nepodařilo pokořit hranici, kterou si nastavila, tedy čas 1 hodina 10 minut, ale nakonec i zde, vzhledem k okolnostem, které ji ztížily přípravu před tímto závodem, byla s dosaženým umístěním i časem spokojená. 

Na startu závodu čest našich barev v mužské kategorii hájil Peťa Kozelka, který si chtěl splnit své předsevzetí stanovené minulý rok a rychleji kmitat nohama.

www.youtube.com/watch?v=uhUDPc7qPZc

Zda se mu to povedlo, nevíme, pokusíme se jeho stanovisko zjistit a seznámit Vás s ním v nejbižší době. :-)

Je však jisté, že závod dokončil, a to v čase 2.19.54 na 540. místě v kategorii.

Půlmaraton Moravským krasem se konal v nádherné scenérii Moravského krasu, která byla ještě umocněna nádherným počasím, kdy až kýčovitě modrá obloha bez mráčků byla prozářena podzimními paprsky slunce a spolu s rudo žlutým zbarvením listí na okolních stromech významně doplnila nezapomenutelný zážitek tohoto dne. Kamča v závodě samotném zúročila naběhané kilometry, ale zejména své závodní zkušenosti, kdy si po celou dobu závodu hlídala tempo a rychlost a nenechala se vybláznit ostatními závodníky k tempu, které by nebyla schopná držet. Svým strojovým tempem, které udržela po celý závod se dokázala vyhoupnout časem 1:44:21 na 13. místo v kategorii žen ZB (a na 426. místě absolutně z 1177 účastníků),  která byla velmi slušně obsazena, když v ní startovalo 103 žen, stejně jako i vítězka ženské kategorie Petra Kamínková, která zvítězila v čase 1:21:25.

Závod dokončili i naši kamarádi Lucka Mádrová v krásném čase 1:45:08, Břéťa Cvan 1:46:50, Páťa Latýn 1:56:45 a Helča Podveská 2:00:26.

Všem Vám moc gratulujeme a těšíme se příště!

BORCI zdar!

 

Martin