Soustředění Vranča

09.09.2016 21:56

Přátelé,

o víkendu 3. a 4. 9. 2016 proběhlo již druhé letošní soustředění týmu BORCI zdar! tentokrát se v Novém Hrozenkově sešlo téměř kompletní složení našeho týmu zápolící v létě na kolečkových běžkách. V sobotu naši BORCI ve složení Brož, Maňas, Hlaváč a Holánek vyrazili z Nového Hrozenkova do Vsetína a zpět, celkem 38 km a tuto část tréninku zakončili výjezdem na Kohútku v délce 7,1 km, když stoupání místy dosahovalo k 20 %!

Celkově sobotní trénink čítal 45,1 km s úhrnným stoupáním 744m. Kluci to zajeli za 3hodiny a 18minut.

V neděli tréninkový plán obsahoval výjezd na Pustevny, který byl kontrolním testem, měření sil našich BORCŮ. Nutno podotknout, že měření bylo jen orientační, neodrážející skutečnou výkonnost našich BORCŮ, neboť lyže byly různých výrobců a kolečka různých rychlostí. Vlastík, přesto, že jel na kolečkových lyžích produkovaných Ing. Drlíkem, které jsou bezkonkurenčně nejpomalejším náčiním vůbec, dokončil na 3. místě v čase kolem 1 hodiny a dvou minut, a to pouze soupaž, čímž opět prokázal nejvyšší výkonnost mezi účastníky. Stejný obdiv patří Markovi Martynkovi, který toto téměř dest kilometrů dlouhé stoupání zdolal též na drlíkách. Martin Holánek dojel v čase 0:59:27, Libík Hlaváč v novém osobáku - 1:00:09! a Jindra Skácel v neoficiálním čase kolem 1h 06minut.

Víkendové soustředění se maximálně podařilo, tešíme se na to jak nabyté zkušenosti a dovednosti prodají naši BORCI v Krkonoších, kde pokračuje o tomto víkendu série Silvini ski roll classics dvěma závody - výjezdem na Černou horu a na Špindlerovy boudy a následně o víkendu 24. a 25. 9. na Liberecku, kde série vyvrcholí 30km závodem okolo Kristýny a výjezdem na Ještěd, který bude zároveň i mistrovstvím republiky na kolečkových lyžích.

Držíme všem BORCŮM pěsti, přejeme hodně štěstí a na dalších akcích nejen našeho týmu, na viděnou!

BORCI zdar!

fotogalerie: www.borcizdar.cz/fotogalerie/#a20160903-071821-jpg